Opgave Voorjaarscompetitie 2018

Beste leden,

 

 

Vanaf 1 december kan ik weer teams opgeven voor de voorjaarscompetitie. Afgelopen jaar hebben we met 3 teams deelgenomen aan de voorjaarcompetitie, 2 herenteams en het 8&9 team. Het zou mooi zijn om weer met minimaal 3 teams deel te nemen aan de competitie!

 

Wijziging dubbelspel:

Vanaf 2018 wordt in alle dubbelpartijen verkort gespeeld. Dit is een regel die door de KNLTB is genomen. Dit houdt in dat er in geval van een 1-1 gelijk in sets, een wedstrijdtiebreak wordt gespeeld tot 10 punten. Geen 3e set meer dus in de dubbelpartijen. Sommige spelers zullen dit als een gemis ervaren, anderen zullen dit prettig vinden omdat, de competitiedagen hierdoor korter worden. Hoe dan ook, wij zullen als club mee moeten met de nieuwe spelregels en zullen het verkort spelen in de dubbelpartijen vanaf 2018 ook toepassen.

meer informatie: https://www.centrecourt.nl/themas/competitie-en-toernooien/competitie-nieuwe-stijl/verkort-spelen/

 

 

Ook in 2018 wordt er weer 8&9 competitie aangeboden.

 

- 8 en 9 competitie:
Exclusief voor spelers en speelsters met dubbelspeelsterkte cat. 8 of 9. Deze competitie wordt gespeeld in twee klassen, zodat iedereen op zijn/haar eigen niveau speelt:
1e klasse:         Voor spelers die reeds (enige) wedstrijdervaring hebben
2e klasse:         Voor spelers zonder of met weinig wedstrijdervaring

 

Mocht je net zijn begonnen met tennis, dan is deze categorie een mooie kans om ervaring met competitietennis op te doen. 

 

 

Competitieaanbod:

De competitievormen zijn terug te vinden in de bijlage.

 

Speeldata:

In de bijlage een overzicht van alle speeldata.

 

Opgeven:

Opgeven voor de voorjaarscompetitie kan tot en met zaterdag 9 december door een mail te sturen naar: marcuitopende@hotmail.com

Dit kan als team, of individueel.

 

Vragen?

Mocht je vragen hebben, schroom niet om deze te stellen.

 

Vriendelijke groet,

 

Marc van der Tuin