Najaarsrscompetitie 2020

De competitie start voor T.C. Opende op woensdag 9 september met het team dat op de woensdagavond gaat spelen.
 
We hebben dit jaar 5 teams die competitie gaan spelen, waarvan 2 jeugdteams. 
 
Via onderstaande link is het speelschema te vinden:
https://mijnknltb.toernooi.nl/league/BB22165F-C62B-4556-B58B-3949145A1048/club/1330/Index/upcoming-matches
 
Dit jaar gaat het allemaal iets anders. Als ontvangende club zullen we enkele maatregelen moeten nemen om andere teams te mogen ontvangen. Hieronder de tips en regels vanuit de KNLTB.
 
Spelers succes!

Regels en tips voor de KNLTB Competitie

We zetten de belangrijkste maatregelen en tips met het oog op de competitie nog even op een rij.

 • Zorg dat op de vereniging de coronamaatregelen goed zichtbaar zijn en zorg voor een duidelijke routing op het park en in het clubhuis om de 1.5 meter afstand zoveel mogelijk te kunnen waarborgen. Gebruik bijvoorbeeld deze poster en de routebordjes. Check ook de horecatips.
 • Breid indien mogelijk het terras uit, zet een tent op en zorg voor voldoende zitplaatsen voor alle teams.
 • De thuisvereniging is verantwoordelijk voor de organisatie en naleving van de coronaregels van de overheid. Stel een coronacoördinator aan.
 • Informeer de teams en uitspelende ploegen vooraf over de maatregelen op jouw vereniging. Mail de bezoekende clubs of laat aanvoerders elkaar bellen om verwachtingen te managen. Bij klachten blijven spelers thuis. Positief geteste spelers of spelers die verplicht worden gesteld in quarantaine te gaan, blijven thuis en nemen niet deel aan de wedstrijden.
 • Samen reizen met de auto mag, ook als je niet tot hetzelfde huishouden behoort. Het advies is om wel een mondkapje te dragen in de auto als je 13 jaar of ouder bent. Maar als het kan, kom zoveel mogelijk op de fiets.
 • Verspreid de aanvangstijden van de teams op de dag en geef elk team (ook de bezoekende teams) indien mogelijk een vaste plek op het terras of in het clubhuis. Daar kunnen ze vooraf, tijdens en na afloop van de wedstrijden plaats nemen. Houd daarbij rekening met de 1.5 meter afstand. En natuurlijk geldt hier de basisregel, schud geen handen bij aankomst en vertrek.
 • Bij ontvangst van de teams en na afloop van de wedstrijden is het gebruikelijk wat met elkaar te drinken en eventueel te eten. Hierbij gelden uiteraard de horecaregels, dus 1.5 meter afstand en een vaste zitplaats. Check vooraf de mogelijkheden met de horecagelegenheid (barcommissie of pachter) op het park.
 • Registratie van contactgegevens en gezondheidscheck bij alle spelers die gebruik maken van de horecafaciliteiten op de vereniging is noodzakelijk (sinds 10 augustus). Vraag de spelers direct na de ontvangst dit te doen via een van onderstaande mogelijkheden:
 • Houd 1.5 meter afstand, geef elkaar de ruimte. Alleen tijdens de wedstrijd is de 1.5 meter afstand niet noodzakelijk, want normaal spelcontact is tijdens de wedstrijd toegestaan voor alle leeftijden. Vooraf, tijdens het wisselen van baan en na afloop van de wedstrijd dienen direct weer de afstandsregels te worden gehanteerd. Dat geldt ook rondom de baan, in de kleedkamer, op het terras en in het clubhuis. Handen schudden en high fives doen we dus even niet. Tip: de racket high five.
 • Toeschouwers zijn welkom op het park, maar er gelden beperkende regels ten aanzien van bezoekers op een complex, bij een baan en in clubhuis, zie de handreiking crowdmanagement. Bij minder dan 250 toeschouwers is een checkgesprek en reservering niet nodig. De aantallen toeschouwers die in deze handreiking worden genoemd zijn exclusief spelers op de baan, bestuursleden, competitieleiders, officials, vrijwilligers en medewerkers. Deze personen hebben immers een ‘functie’ en staan op dat moment ingedeeld (waardoor hun aanwezigheid ook bekend is). Let op: zodra een wedstrijd is afgelopen of een vrijwilligersdienst erop zit, tellen deze personen wel mee in het totaal aantal aanwezigen op een terrein.
  NB. Als toeschouwers gebruik maken van de horecagelegenheid op het park gelden de regels van de horeca: reservering, vaste zitplaats, gezondheidscheck en contactgegevens registreren. (zie hierboven)
 • Bij slecht weer kunnen de VCL en aanvoerders de situatie en weersvooruitzichten ter plekke beoordelen en beslissen de wedstrijd te staken of te verplaatsen.
 • Bij een positieve test binnen een team tijdens de competitie, bepaalt de GGD op basis van bron- en contactonderzoek de gevolgen voor de rest van het team. Als spelers tijdens een wedstrijd niet meer dan 15 minuten binnen 1,5 meter van een andere persoon verblijven, wat in de regel zo is, dan zal de GGD teamgenoten zien als “overige niet nauwe contacten”. Deze spelers mogen blijven deelnemen aan wedstrijden maar moeten hun gezondheidssituatie goed in de gaten houden en thuisblijven zodra een van de door de overheid genoemde klachten optreedt. Daarbij geldt: safety first, neem je verantwoordelijkheid!
 • In principe worden alle wedstrijden gespeeld, ook als er in een team één of meerdere personen positief getest hebben op het coronavirus of personen in quarantaine zijn gesteld tenzij de GGD anders aangeeft. Het team kan in overleg met de VCL een vervanger regelen. Mocht een team onverhoopt in de problemen komen, schakel dan tijdig met de KNLTB over de mogelijkheden tot uitstel van de wedstrijd.